Sushi (Japonsko): Kombinace rýže, ryb a zeleniny, často podávaná s omáčkami a nakládaným zázvorem. Pizza (Itálie): Tenký těsto s rajčatovým základem, sýrem a různými přísadami. Pad Thai (Thajsko): Krémové těstoviny smíchané se smaženými krevetami, kuřecím masem nebo tofu, podávané s arašídy a limetkou.

Následující seznam 30 nejlepších jídel na světě vám poskytne pohled na některé z těchto ikonických pokrmů

Sushi (Japonsko): Kombinace rýže, ryb a zeleniny, často podávaná s omáčkami a nakládaným zázvorem.

Pizza (Itálie): Tenký těsto s rajčatovým základem, sýrem a různými přísadami.

Pad Thai (Thajsko): Krémové těstoviny smíchané se smaženými krevetami, kuřecím masem nebo tofu, podávané s arašídy a limetkou.

Tacos (Mexiko): Malé placky plněné různými druhy masa, zeleniny a omáčkami.

Paella (Španělsko): Pikantní rýžové jídlo s krevetami, kuřecím masem a různými mořskými plody.

Burger (USA): Grilovaný sendvič s hovězím masem, sýrem, zeleninou a omáčkami.

Ramen (Japonsko): Jídlo s nudlemi v horké polévce, často s vepřovým masem, vajíčkem a řadou přísad.

Curry (Indie): Kari s rýží nebo chlebem, často s kuřecím, hovězím nebo zeleninovým masem.

Dim Sum (Čína): Malé parní nebo smažené pokrmy, jako jsou knedlíky, plněné koblihy a další, servírované na stolech k společnému stolování.

Gyros (Řecko): Grilované plátky masa, obvykle hovězího nebo vepřového, podávané v pita chlebu s tzatziky omáčkou.

Kimchi (Korea): Fermentovaná zelenina, obvykle zelí nebo ředkvičky, která je často servírována jako příloha.

Ceviche (Latinská Amerika): Syrové ryby nebo mořské plody marinované v citronové šťávě s cibulí a chilli.

Pho (Vietnam): Vývar s nudlemi a hovězím masem, často podávaný s bylinkami a omáčkami.

Moussaka (Řecko): Vrstvené jídlo s brambory, lilek, hovězím masem a bílou omáčkou.

Churrasco (Brazílie): Grilované kusy masa, zejména hovězí a kuřecí, servírované na špízu.

Tom Yum Goong (Thajsko): Kořeněná polévka s krevetami, houbami a bylinkami.

Hummus (Blízký východ): Krémový dip z cizrny, olivového oleje, česneku a citronové šťávy, podávaný s pita chlebem.

Tandoori Chicken (Indie): Kuřecí maso marinované v jogurtu a směsi koření, grilované v tandoor troubě.

Goulash (Maďarsko): Hustý hovězí guláš s paprikou a kořením, často podávaný s knedlíky.

Biryani (Indie): Výtečný rýžový pokrm s kuřecím, hovězím nebo jiným masem, kořením a sušeným ovocem.

Couscous (Maroko): Kuskus s různými druhy masa, zeleniny a omáčkami.

Sashimi (Japonsko): Tenké plátky syrového masa, obvykle ryb, podávané bez rýže.

Ratatouille (Francie): Zeleninový pokrm s rajčaty, baklažánem, cuketou a bylinkami.

Peking Duck (Čína): Kachna pečená s křupavou kůží, servírovaná s plátky zeleniny a plackami.

Eggplant Parmesan (Itálie): Plátky lileku smažené v těstíčku a posypané sýrem a rajčatovou omáčkou.

Tajine (Maroko): Míchaná masa nebo mořské plody s kořením, zeleninou a sušeným ovocem, dušené v keramické nádobě.

Sauerbraten (Německo): Vařené hovězí maso marinované v octové omáčce, často podávané s knedlíkem a červeným zelím.

Pierogi (Polsko): Plněné knedlíky, obvykle plněné bramborami, masem nebo tvarohem.

Gumbo (USA, zejména Louisiana): Hustá polévka s krevetami, kuřecím masem, zeleninou a kořením, servírovaná s rýží.

Rendang (Indonésie): Pikantní hovězí maso vařené v kokosovém mléce a kořeněné směsí koření.

Sdílej

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *