Následující seznam 30 nejlepších jídel na světě vám poskytne pohled na některé z těchto ikonických pokrmů
Sushi (Japonsko): Kombinace rýže, ryb a zeleniny, často podávaná s omáčkami a nakládaným zázvorem.
Pizza (Itálie): Tenký těsto s rajčatovým základem, sýrem a různými přísadami.
Pad Thai (Thajsko): Krémové těstoviny smíchané se smaženými krevetami, kuřecím masem nebo tofu, podávané s arašídy a limetkou.
Tacos (Mexiko): Malé placky plněné různými druhy masa, zeleniny a omáčkami.
Paella (Španělsko): Pikantní rýžové jídlo s krevetami, kuřecím masem a různými mořskými plody.
Burger (USA): Grilovaný sendvič s hovězím masem, sýrem, zeleninou a omáčkami.
Ramen (Japonsko): Jídlo s nudlemi v horké polévce, často s vepřovým masem, vajíčkem a řadou přísad.
Curry (Indie): Kari s rýží nebo chlebem, často s kuřecím, hovězím nebo zeleninovým masem.
Dim Sum (Čína): Malé parní nebo smažené pokrmy, jako jsou knedlíky, plněné koblihy a další, servírované na stolech k společnému stolování.
Gyros (Řecko): Grilované plátky masa, obvykle hovězího nebo vepřového, podávané v pita chlebu s tzatziky omáčkou.
Kimchi (Korea): Fermentovaná zelenina, obvykle zelí nebo ředkvičky, která je často servírována jako příloha.
Ceviche (Latinská Amerika): Syrové ryby nebo mořské plody marinované v citronové šťávě s cibulí a chilli.
Pho (Vietnam): Vývar s nudlemi a hovězím masem, často podávaný s bylinkami a omáčkami.
Moussaka (Řecko): Vrstvené jídlo s brambory, lilek, hovězím masem a bílou omáčkou.
Churrasco (Brazílie): Grilované kusy masa, zejména hovězí a kuřecí, servírované na špízu.
Tom Yum Goong (Thajsko): Kořeněná polévka s krevetami, houbami a bylinkami.
Hummus (Blízký východ): Krémový dip z cizrny, olivového oleje, česneku a citronové šťávy, podávaný s pita chlebem.
Tandoori Chicken (Indie): Kuřecí maso marinované v jogurtu a směsi koření, grilované v tandoor troubě.
Goulash (Maďarsko): Hustý hovězí guláš s paprikou a kořením, často podávaný s knedlíky.
Biryani (Indie): Výtečný rýžový pokrm s kuřecím, hovězím nebo jiným masem, kořením a sušeným ovocem.
Couscous (Maroko): Kuskus s různými druhy masa, zeleniny a omáčkami.
Sashimi (Japonsko): Tenké plátky syrového masa, obvykle ryb, podávané bez rýže.
Ratatouille (Francie): Zeleninový pokrm s rajčaty, baklažánem, cuketou a bylinkami.
Peking Duck (Čína): Kachna pečená s křupavou kůží, servírovaná s plátky zeleniny a plackami.
Eggplant Parmesan (Itálie): Plátky lileku smažené v těstíčku a posypané sýrem a rajčatovou omáčkou.
Tajine (Maroko): Míchaná masa nebo mořské plody s kořením, zeleninou a sušeným ovocem, dušené v keramické nádobě.
Sauerbraten (Německo): Vařené hovězí maso marinované v octové omáčce, často podávané s knedlíkem a červeným zelím.
Pierogi (Polsko): Plněné knedlíky, obvykle plněné bramborami, masem nebo tvarohem.
Gumbo (USA, zejména Louisiana): Hustá polévka s krevetami, kuřecím masem, zeleninou a kořením, servírovaná s rýží.
Rendang (Indonésie): Pikantní hovězí maso vařené v kokosovém mléce a kořeněné směsí koření.